Papa Francisc a autorizat binecuvântarea cuplurilor de același sex

Pope, Francis

Autor: byrev | January 19, 2024

Papa Francisc a autorizat binecuvântarea cuplurilor de același sex, dar Biserica Catolică rămâne fermă împotriva căsătoriei între persoane de același sex. Această decizie a fost întâmpinată cu bucurie de către comunitatea LGBT+, dar a fost criticată de către conservatorii catolici.

Într-o decizie istorică, Papa Francisc a autorizat binecuvântarea cuplurilor de același sex de către preoții romano-catolici. Decizia a fost anunțată luni, 19 decembrie 2023, într-un document oficial al Dicasterului pentru Doctrina Credinței.

Documentul, intitulat “Despre semnificația pastorală a binecuvântării“, precizează că binecuvântările cuplurilor de același sex nu vor fi săvârșite în cadrul liturghiei obișnuite a Bisericii Catolice. Ele vor fi, în schimb, o manifestare a iubirii și acceptării Bisericii față de toate persoanele, indiferent de orientarea lor sexuală.

“Biserica Catolică reafirmă că unirea conjugală dintre un bărbat și o femeie este un sacrament, un semn al iubirii lui Dumnezeu pentru lume. Cu toate acestea, această decizie recunoaște că și cuplurile de același sex pot experimenta această iubire și pot beneficia de binecuvântarea lui Dumnezeu”, se arată în document.

Decizia Papei Francisc a fost întâmpinată cu bucurie de către comunitatea LGBT+, care a văzut-o ca pe o recunoaștere a drepturilor și demnității lor. Cu toate acestea, decizia a fost criticată și de către conservatorii catolici, care o consideră o abatere de la învățăturile tradiționale ale Bisericii.

Biserica Catolică rămâne fermă împotriva căsătoriei propriu-zise a persoanelor de același sex

Decizia Papei Francisc nu înseamnă că Biserica Catolică acceptă căsătoria propriu-zise a persoanelor de același sex. În documentul Dicasterului pentru Doctrina Credinței se precizează că

“Biserica nu poate binecuvânta uniunea care este în contradicție cu doctrina sa despre natura căsătoriei”.

Potrivit învățăturilor Bisericii Catolice, căsătoria este o uniune sacră între un bărbat și o femeie, care este destinată procreației și educației copiilor. Biserica consideră că căsătoria între persoane de același sex este contrară naturii și nu poate fi binecuvântată.

Decizia Papei Francisc este o evoluție importantă în atitudinea Bisericii Catolice față de persoanele LGBT+. Cu toate acestea, ea nu rezolvă în totalitate problema relațiilor între persoanele de același sex în cadrul Bisericii.

  • Gişeul.ro: Instrumentul care simplifică și eficientizează plata obligațiilor fiscalePlatforma Ghişeul.ro este un instrument modern care simplifică și eficientizează procesul de plată a obligațiilor fiscale și administrative. Prin intermediul platformei, cetățenii pot efectua plăți online, de oriunde, în orice moment al zilei. Impactul platformei Ghişeul.ro privind colectarea de taxe este pozitiv. În ultimii ani, numărul plăților efectuate online prin….
  • Cel mai mare proiect din lume pentru îndepărtarea unui baraj – Klamath, USAÎn decembrie 2023, a fost finalizată înlăturarea barajului Iron Gate, de pe râul Klamath, din Oregon. Acest baraj a fost construit în 1964 și a avut un impact negativ semnificativ asupra râului. Înlăturarea sa va permite râului să-și reia cursul natural și va ajuta la refacerea habitatului peștilor și al….
  • Salariul minim de 3.700 de lei: divergente între Guvern, patronat și sindicateGuvernul a propus o majorare a salariului minim la 3.700 de lei brut, începând cu 1 iulie 2024. Patronatele au cerut ca majorarea să fie etapizată, în două tranșe, la 1 iulie 2024 și 1 ianuarie 2025, la nivelul de 3.500 de lei, respectiv 3.700 de lei. Sindicatele, pe de….

© 2023 ScurtPeDoi.ro - Toate drepturile rezervate.