California paralizată de furtună: strat gros de zăpadă și rafale de vânt uriașe

snow, storm, zapada

Autor: Mihaela Vicol | March 3, 2024

O furtună de zăpadă record a lovit azi California. Meteorologii au avertizat că stratul de zăpadă poate să atingă chiar și 3 metri în unele zone!Drumuri au fost închise, zeci de mii de locuințe au rămas fără curent electric, iar stațiunile de schi din jurul Lacului Tahoe au fost închise.

O furtună de zăpadă de o amploare extraordinară a lovit California pe 3 martie 2024, afectând zonele montane din Sierra Nevada și regiunea din jurul Lacului Tahoe. Meteorologii avertizează că stratul de zăpadă poate să atingă chiar și 3 metri în unele zone, iar rafalele de vânt au depășit 300 km/h, creând un viscol periculos.

Impactul furtunii a fost semnificativ:

Autoritățile au fost nevoite să închidă numeroase drumuri principale, inclusiv autostrada Interstate 80, o arteră importantă de circulație. Zeci de mii de locuințe au rămas fără curent electric, iar stațiunile de schi din jurul Lacului Tahoe au fost închise temporar pentru a proteja turiștii și personalul. Parcul Național Yosemite a fost, de asemenea, închis iar meteorologii avertizează că pericolul de avalanșă rămâne ridicat în zonele montane, unde stratul de zăpadă este instabil. Locuitorii sunt sfătuiți să evite deplasările neesențiale și să urmeze instrucțiunile autorităților locale.

Efectele furtunii se resimt în continuare iar echipele de intervenție lucrează pentru a degaja drumurile și a restabili alimentarea cu energie electrică. Autoritățile solicită populației să respecte instrucțiunile și să evite deplasările neesențiale.

Experții avertizează că frecvența și intensitatea fenomenelor meteorologice extreme vor crește în viitor. Este importantă adaptarea la noile realități climatice și luarea măsurilor necesare pentru a reduce riscurile.

Fotografiile și filmările surprinse în zonă arată un peisaj spectaculos, dar și periculos. Stratul gros de zăpadă și rafalele puternice de vânt au creat un viscol care a afectat semnificativ viața locuitorilor din zonă.

  • Desecretizarea zborurilor de lux ale presedintelui Klaus Iohannis: Sfidarea unui „Mulțumesc!”Costurile deplasărilor președintelui Klaus Iohannis din bani publici sunt ținute la secret. Administrația Prezidențială a refuzat să desecretizeze aceste informații, invocând faptul că sunt „exceptate de la accesul liber al cetăţenilor”. Această decizie a stârnit nemulțumirea multor români, care au lansat o petiție online prin care solicită desecretizarea costurilor de….
  • Elon Musk sugerează că X ar putea deveni o platformă plătitălon Musk a sugerat că toți utilizatorii X, cunoscut anterior ca Twitter, ar putea fi nevoiți să plătească pentru accesul la platformă. Musk a spus că un sistem de plată este singura modalitate de a contracara botii și conturile false, care sunt o problemă majoră pe X. Dar riscul ca….
  • Top cautari colinde in perioada de Craciun 2023Cele mai căutate colinde în perioada 1 decembrie 2023 - 24 decembrie 2023 au fost: Colinde de Crăciun, Colinde românești, Colinde tradiționale, Colinde religioase, Colinde pentru copii. În ceea ce privește trendul de căutare, s-au remarcat următoarele colinde: "Bună dimineața, Moșule" "O, ce veste minunată" "Crăciunul sfânt".

Topic: | |


© 2023 ScurtPeDoi.ro - Toate drepturile rezervate.