Facebook și Instagram picate: Milioane de utilizatori afectați de o pană globală

facebook, down, insagram

Autor: Mihaela Vicol | March 5, 2024

Facebook și Instagram au suferit o pană globală pe 5 martie 2024, afectând milioane de utilizatori, provocând probleme de conectivitate, pierderea accesului la conturi și întreruperi pentru afaceri. Cauza exactă nu a fost dezvăluită, dar se speculează o problemă tehnică majoră. Utilizatorii au fost frustrați și nemulțumiți, iar Meta a cerut scuze și a promis remedieri.

Facebook și Instagram, două dintre cele mai populare platforme de socializare din lume, au suferit o pană globală majoră azi, 5 martie 2024, afectând milioane de utilizatori din România și din întreaga lume.

Problema a început în jurul orei 17:00 EET și încă nu s-a remediat. În acest timp, utilizatorii nu pot accesa conturile lor, nu pot să posteze conținut și nici utiliza Facebook Messenger sau Instagram.

Cauza exactă a penei nu a fost încă dezvăluită de Meta, compania-mamă a platformelor. Cu toate acestea, se speculează că o problemă tehnică majoră ar fi putea fi cauza.

Pana are un impact semnificativ asupra utilizatorilor, care s-au confruntat cu frustrare și nemulțumire. Mulți oameni s-au bazat pe Facebook și Instagram pentru a comunica cu prietenii și familia, pentru a se informa și pentru a-și promova afacerile.

Pe Twitter, hashtag-urile #FacebookDown și #InstagramDown au devenit trending topics, cu mii de utilizatori postând mesaje despre experiența lor.

Pana a afectat și utilizatorii din România, unde Facebook și Instagram sunt extrem de populare. Potrivit datelor oficiale, peste 10 milioane de români utilizează Facebook în mod activ, iar Instagram are peste 6 milioane de utilizatori activi.

Multe afaceri românești se bazează pe Facebook și Instagram pentru marketing și vânzări. Pana a dus la pierderi semnificative pentru aceste afaceri, care nu au putut să-și promoveze produsele și serviciile către potențialii clienți.

Meta a emis un comunicat de presă în care a cerut scuze pentru pană și a anunțat că lucrează la remedierea problemei. Compania a promis că va oferi mai multe informații despre cauzele penei în viitor.

  • Premiile Globul de Aur 2024 – Lista câştigătorilorGloburile de Aur 2024 - drama istorică "Oppenheimer" a câștigat patru premii, inclusiv cel mai bun film. În televiziune, "Succession" a câștigat cinci premii, inclusiv cel mai bun serial dramă. O altă victorie surpriză a fost cea a filmului "Poor Things", o comedie fantastică regizată de Todd Field..
  • A murit moștenitorul dinastiei bancare, baronul Jacob Rothschild!Nathaniel Charles Jacob Rothschild, al 4-lea baron Rothschild, a murit la 87 de ani. A fost un bancher de investiții de renume, filantrop și membru al familiei Rothschild. A condus banca familiei și a contribuit la revigorarea averii acesteia. A fost activ în viața publică și a sprijinit arta, cultura….
  • Incendiu cu victime la Ferma Dacilor – Gura Vadului (Tohani)Incendiul de la Ferma Dacilor din Tohani - Incendiul a izbucnit în noaptea de 25 spre 26 decembrie, iar la fața locului au fost mobilizate zeci de pompieri, care au luptat cu flăcările mai multe ore. Din primele cercetări, se pare că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric.….

© 2023 ScurtPeDoi.ro - Toate drepturile rezervate.