Incendiile din Chile: Cea mai mare tragedie din 2010

indenciu in padure - incalzirea globala

Autor: byrev | February 5, 2024

Chile se confruntă cu o tragedie majoră: incendii forestiere devastatoare au ucis deja 64 de persoane și au distrus peste 270.000 de hectare de teren. Președintele Boric a declarat stare de urgență și a avertizat că numărul morților va crește.

Chile se confruntă cu o tragedie de proporții majore, după ce o serie de incendii forestiere au devastat centrul și sudul țării. Până acum, bilanțul provizoriu este de cel puțin 64 de morți, dar președintele Gabriel Boric a avertizat că numărul victimelor va crește semnificativ.

Este cea mai mare tragedie din 2010“, a declarat Boric, făcând referire la cutremurul devastator și tsunami-ul care au lovit Chile în acel an.

Incendiile au izbucnit din cauza temperaturilor caniculare și a secetei prelungite, fiind alimentate de vegetația uscată și de vânturile puternice. Peste 270.000 de hectare de teren au fost arse, iar peste 1.000 de locuințe au fost distruse.

Mii de oameni au fost evacuați din calea flăcărilor, iar autoritățile au declarat stare de urgență în mai multe regiuni.

Eforturile de stingere a incendiilor sunt îngreunate de terenul accidentat și de lipsa resurselor. Guvernul chilian a solicitat ajutor internațional, iar mai multe țări au trimis echipe de pompieri și avioane de stingere a incendiilor.

Incendiile din Chile sunt o tragedie care ne amintește de vulnerabilitatea noastră în fața forțelor naturii. Este important să luăm măsuri pentru a preveni astfel de tragedii în viitor, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și prin gestionarea mai eficientă a resurselor naturale.


Topic: | | |


© 2023 ScurtPeDoi.ro - Toate drepturile rezervate.