Alegeri 2024: Risc de manipulare a electoratului?

alegeri 2024

Autor: Mihaela Vicol | February 22, 2024

Coaliția PSD-PNL a stabilit un calendar electoral preliminar pentru 2024, cu posibilitatea comasării unor alegeri. Discuții aprinse despre calendar și o posibilă alianță electorală. Opoziția critică comasarea. Miza este mare pentru partide și România.

Alegeri 2024: Calendarul electoral, mize și incertitudini

Anul 2024 va fi unul electoral pentru România, cu patru tipuri de scrutine programate: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Deși calendarul electoral nu este încă finalizat, coaliția PSD-PNL a convenit un plan preliminar, care include comasarea unor alegeri.

Calendarul propus:

  • 9 iunie: Alegeri europarlamentare și locale (comasate)
  • Decembrie: Alegeri parlamentare și primul tur al prezidențialelor (comasate)

Există totuși posibilitatea ca alegerile parlamentare și prezidențiale să nu fie comasate. PNL dorește organizarea mai devreme a alegerilor parlamentare, pentru a beneficia de un potențial avantaj electoral, în timp ce PSD preferă comasarea, considerând-o mai eficientă din punct de vedere economic.

Alianță electorală PSD-PNL:

Pe lângă calendarul electoral, se discută și despre o posibilă alianță electorală între PSD și PNL. Negocierile se poartă în paralel și vizează stabilirea candidatului la prezidențiale și a premierului, în funcție de rezultatul alegerilor.

Opoziția, formată din USR și PMP, critică comasarea alegerilor, considerând-o o tentativă de manipulare a electoratului. De asemenea, este luată în calcul organizarea referendumului pentru revizuirea Constituției tot în 2024.

Concluzie:

Calendarul alegerilor din 2024 este încă incert, cu o serie de aspecte importante de stabilit. Negocierile dintre PSD și PNL continuă, iar miza este una majoră, atât pentru partidele din coaliție, cât și pentru România în ansamblu.

  • Geert Wilders si Victoria PVV: Un semnal de alarma pentru EuropaVictoria partidului de extremă dreaptă PVV al lui Geert Wilders la alegerile legislative din Olanda este un semnal de alarmă pentru Europa. Această victorie reprezintă o creștere a sentimentelor anti-islamice în rândul populației europene și o amenințare la adresa valorilor democratice și europene..
  • Elena Lasconi, primar USR, în conflict cu partidul și fiica saElena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel din partea USR, a fost implicată într-un scandal mediatic după ce a declarat că a votat DA la referendumul pentru familie din 2018, care propunea definirea familiei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Declarația sa a stârnit reacții negative din partea unor….
  • Ce au in comun Bechtel Corporation si Gabriel Resources Gold Corporation?Atât Bechtel, cât și Gabriel Resources au fost implicate în scandaluri de corupție și practici nelegale. Ambele companii au beneficiat de contracte guvernamentale importante, cu lipsă de transparență în proceduri..

Topic:


© 2023 ScurtPeDoi.ro - Toate drepturile rezervate.