Neuralink: Compania lui Elon Musk, un potențial real de a schimba viitorul tehnologiei

Autor: byrev | November 28, 2023

Dacă Neuralink va reuși să dezvolte un BCI (interfețe creier-computer) sigur și eficient pentru oameni, această tehnologie ar putea fi utilizată pentru o varietate de aplicații, inclusiv controlul dispozitivelor electronice cu gândul, reabilitarea persoanelor cu dizabilități și tratarea bolilor neurologice.

Neuralink este o companie americană de neurotehnică fondată în 2016 de Elon Musk. Compania se concentrează pe dezvoltarea de interfețe creier-computer (BCI) care ar putea permite oamenilor să controleze dispozitivele electronice cu gândul.

În prezent, Neuralink este în faza de cercetare și dezvoltare. Compania a efectuat mai multe teste clinice pe animale și a început să lucreze la un prototip pentru oameni. Microcipul va fi implantat in craniul unui pacient, în creier. Neuralink a obținut aprobare de la FDA în luna mai  pentru a începe testarea implantului BCI în studiile pe oameni planificate pentru 2024.

Cele mai recente informații despre Neuralink

În noiembrie 2023, Neuralink a publicat un articol în revista Nature Medicine care prezenta rezultatele unui studiu clinic pe șoareci. Studiul a arătat că șoarecii cu BCI-uri Neuralink au putut învăța să controleze un robot cu gândul.

De asemenea, în noiembrie 2023, Neuralink a anunțat că a angajat un nou director medical, Dr. Max Hodak. Dr. Hodak este un neurochirurg experimentat care a lucrat anterior la compania de neurotehnică OpenWater.

Potențialul tehnologiei Neuralink

Tehnologia Neuralink are potențialul de a schimba viitorul tehnologiei. Dacă Neuralink va reuși să dezvolte un BCI sigur și eficient pentru oameni, această tehnologie ar putea fi utilizată pentru o varietate de aplicații, inclusiv:

  • Controlul dispozitivelor electronice cu gândul
  • Reabilitarea persoanelor cu dizabilități
  • Tratarea bolilor neurologice

Concluzie

Neuralink este o companie cu potențial de a revoluționa modul în care interacționăm cu tehnologia. Compania este încă în faza de cercetare și dezvoltare, dar progresele recente sugerează că Neuralink este pe cale să realizeze ceva cu adevărat remarcabil.

O privire asupra viitorului

Într-o lume în care oamenii pot controla dispozitivele electronice cu gândul, posibilitățile sunt nelimitate. Ne putem imagina oameni care folosesc BCI-uri pentru a controla mașinile, pentru a lucra sau chiar pentru a se juca.

Tehnologia Neuralink ar putea avea, de asemenea, un impact profund asupra societății. De exemplu, BCI-urile ar putea fi utilizate pentru a ajuta persoanele cu dizabilități să-și recâștige independența. De asemenea, ar putea fi utilizate pentru a trata boli neurologice, cum ar fi Alzheimer și Parkinson.

Este încă prea devreme pentru a spune ce ne rezervă viitorul pentru tehnologia Neuralink. Cu toate acestea, este clar că această tehnologie are potențialul de a schimba lumea.

  • Plasticul reciclat, otrăvitor și inutil?Oamenii de știință au descoperit sute de substanțe chimice toxice, inclusiv pesticide și produse farmaceutice, în peleți de plastic reciclat colectați din 13 țări. Aceste substanțe chimice pot dăuna sănătății umane și mediului. Reciclarea plasticului a fost prezentată ca o soluție la criza poluării cu plastice, dar aceste descoperiri sugerează….
  • Fibonacci: O minune matematică care ne fascinează de secoleSemnatura numerelor lui Fibonacc, o structură elegantă și armonioasă care ne fascinează de secole. Se găsește în natură sub multe forme, inclusiv în spiralele de conuri, mleci si scoici și frunze de copac, etc. De asemenea, a fost folosită de artiști și arhitecți de secole, inclusiv de Michelangelo și Leonardo….
  • O nouă speranță pentru cei cu probleme de păr: imprimarea 3D poate crea foliculi de păr umaniCercetătorii au reușit să imprime foliculi de păr în piele cultivată în laborator folosind imprimarea 3D. Această tehnică ar putea fi folosită pentru a crea grefe de piele cu păr pentru a trata afecțiuni precum arsurile sau pierderea părului. Această descoperire ar putea avea implicații majore pentru medicina regenerativă..

© 2023 ScurtPeDoi.ro - Toate drepturile rezervate.