Alexandra Ceaușescu, singura nepoată a dictatorului Nicolae Ceausescu

Alexandra Gabriela Ceausescu

Autor: byrev | December 19, 2023

Copiii lui Nicolae Ceaușescu, Zoia, Nicu și Valentin, au avut o viață luxoasa în perioada comunistă, dar au fost și supuși unei propagande intense. Alexandra Ceaușescu, nepoata dictatorului Nicolae Ceaușescu, s-a născut în 1996. Este o tânără frumoasă și inteligentă, care a studiat arhitectura la Facultatea de Arhitectură din București.

Nicolae și Elena Ceaușescu au avut trei copii: Zoia, Nicu și Valentin. Zoia și Nicu au murit la începutul anilor 2000, iar Valentin este singurul care mai trăiește. Alexandra Ceaușescu este fiica lui Valentin și este singura nepoată a cuplului Ceaușescu.

Alexandra s-a născut în București în 1996. A urmat cursurile Școlii Centrale, o școală privată de elită din România. În 2015, a absolvit liceul cu o medie de 9,46 și a fost admisă la Facultatea de Urbanism și Arhitectură din București. Alexandra este o tânără frumoasă și inteligentă, pasionata de artă, design și arhitectură. Este o persoană discretă și nu își doreşte să fie în centrul atenţiei.

Amintiri din epoca Ceaușistă: Zoia, Nicu și Valentin

Zoia, Nicu și Valentin Ceaușescu au trăit în perioada comunistă, când România era condusă de părinții lor. Copiii dictatorului au avut o viață luxoasa, dar au fost și supuși unei propagande intense.

Zoia Ceaușescu a fost o fată rebelă. S-a căsătorit de două ori și a avut o relație tumultoasă cu tatăl ei. A fost internată în mai multe rânduri în spitale de psihiatrie. A murit în 2006, la vârsta de 57 de ani, din cauza unei insuficiențe cardiace.

Nicolae Ceaușescu Jr., cunoscut și sub numele de Nicu, a fost un tânăr problematic. A avut probleme cu alcoolul și drogurile. A fost condamnat la închisoare pentru corupție și a murit în 1996, la vârsta de 45 de ani.

Valentin Ceaușescu a fost cel mai cuminte dintre copiii dictatorului. A fost un inginer de succes și a lucrat pentru Ministerul Industriei Chimice. A divorțat de prima sa soție, Ionela Borilă, și are un fiu, Daniel Valentin. În 2004, s-a căsătorit cu Roxana Dună, cu care are o fiică, Alexandra.

© 2023 ScurtPeDoi.ro - Toate drepturile rezervate.