Corupția în România: primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, dat în urmărire internațională

Inchisoare, Arest, Puscarie

Autor: byrev | November 28, 2023

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fugit din țară înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare. El a fost condamnat pentru luare de mită și abuz în serviciu. Cherecheș este cunoscut pentru controversatele sale declarații și pentru scandalurile în care a fost implicat. În 2015, el a fost condamnat la doi ani de închisoare, dar cu suspendare pentru șantaj.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a fugit din țară înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare într-un dosar de corupție.

UPDATE:

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost prins în Augsburg, Germania.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, anunţă Poliţia Română.

Cherecheș era sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, însă a reușit să treacă granița prin vestul țării. Poliția Română a emis un mandat de arestare pentru el și a dat anunțul că este dat în urmărire internațională.

Condamnarea lui Cherecheș a fost pronunțată de Curtea de Apel Cluj pe 17 noiembrie 2023. El a fost găsit vinovat de luare de mită și abuz în serviciu. În acest dosar, Cherecheș este acuzat că a primit mită de 100.000 de euro de la un om de afaceri pentru a-i acorda acestuia un contract de salubritate.

Cherecheș este cunoscut pentru controversatele sale declarații și pentru scandalurile în care a fost implicat. Anterior, în 2015, el a mai fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj.

Fuga lui Cherecheș din țară a stârnit un val de reacții negative. Președintele Klaus Iohannis a declarat că este

„o nouă dovadă a corupției din România” și că autoritățile trebuie să acționeze pentru a-l aduce în fața justiției.

Ce se va întâmpla cu Cătălin Cherecheș?

Este posibil ca Cherecheș să fie prins în România sau în străinătate, de asemenea, este posibil ca Cherecheș să fie extrădat. În cazul în care va fi prins, el va fi încarcerat pentru a-și ispăși pedeapsa de cinci ani de închisoare.

  • Cărțile de identitate electronice – documente de identitate cu cip si NFCCărțile de identitate electronice din România oferă o serie de avantaje, inclusiv securitatea îmbunătățită, posibilitatea de a se autentifica online și accesul la servicii publice digitale. Autentificarea online cu cartea de identitate electronică din România se realizează prin intermediul tehnologiei NFC..
  • Geert Wilders si Victoria PVV: Un semnal de alarma pentru EuropaVictoria partidului de extremă dreaptă PVV al lui Geert Wilders la alegerile legislative din Olanda este un semnal de alarmă pentru Europa. Această victorie reprezintă o creștere a sentimentelor anti-islamice în rândul populației europene și o amenințare la adresa valorilor democratice și europene..
  • West Side Christmas Market – Târgul de Crăciun din Capitala, Sect 6Începând cu data de 29 noiembrie, în Parcul Drumul Taberei se va deschide West Side Christmas Market, cel mai frumos târg de Crăciun din țară. Târgul va fi deschis timp de 28 de zile, până pe 27 decembrie, și va oferi vizitatorilor o atmosferă de poveste, cu luminițe, decoruri spectaculoase,….

© 2023 ScurtPeDoi.ro - Toate drepturile rezervate.