Percheziții DNA la Primăria Botoșani: Primarul acuzat de fraudarea unui concurs

Coruptie Romania

Autor: byrev | February 4, 2024

Procurorii DNA au percheziționat Primăria Botoșani, suspectând primarul Cosmin Andrei de fraudarea unui concurs de angajare. Edilul ar fi transmis lista cu subiectele de examen unei candidate apropiate, asigurându-i victoria.

Vineri, 2 februarie 2024, au avut loc percheziții DNA la Primăria Botoșani, primarul Cosmin Andrei fiind acuzat de fraudarea unui concurs de angajare. Anchetatorii au descins în biroul primarului și au ridicat documente și probe relevante pentru dosarul penal.

Acuzațiile

Conform procurorilor DNA, primarul Andrei Cosmin este acuzat că ar fi aranjat un concurs pentru un post de consilier clasa I, grad profesional superior, în cadrul primăriei. Se pare că edilul ar fi transmis lista cu subiectele de examen unei candidate apropiate, asigurându-i astfel victoria.

Primarul Andrei Cosmin a fost dus la audieri la DNA Suceava și plasat sub control judiciar timp de 60 de zile. Pe durata controlului judiciar, edilul are o serie de obligații de respectat, printre care:

  • Să nu depășească limita teritorială a țării decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar;
  • Să nu comunice direct sau indirect cu anumite persoane implicate în dosar.

Reacția primarului

Primarul Andrei Cosmin a negat acuzațiile aduse de procurori și a declarat că este nevinovat. Edilul a precizat că va colabora cu organele de cercetare penală pentru a demonstra nevinovăția sa.

Scandalul a stârnit indignare în rândul botoșănenilor, care cer o anchetă transparentă și pedepsirea celor vinovați. De asemenea, incidentul a aruncat o pată neagră asupra imaginii Primăriei Botoșani și a afectat încrederea cetățenilor în administrația locală.

Ancheta DNA este în curs de desfășurare și urmează să se stabilească dacă primarul Andrei Cosmin este vinovat sau nu de acuzațiile aduse. Indiferent de deznodământul anchetei, acest scandal a scos la iveală o serie de probleme grave legate de corupția din administrația locală.

  • Condițiile Austriei pentru Air Schengen: o victorie cu gust amar pentru RomâniaAustria a pus o serie de condiții pentru a-și da acordul: Prezența Frontex la frontiera bulgaro-turcă, controale consolidate la frontieră la frontierele terestre dintre Bulgaria-România, acceptarea solicitărilor de azil care vin, în special, de la afgani și sirieni, etc..
  • Autoritățile minimalizează protestul transportatorilor și fermierilor din RomâniaÎn data de 11 ianuarie 2024, transportatorii și fermierii din România au organizat un protest la marginea Bucureștiului pentru a-și exprima nemulțumirile față de scumpirile polițelor RCA, prețul carburanților și taxele de drum. Protestatarii au blocat traficul pe A1 și pe Centura Bucureștiului. Presa a minimizat acest protest!.
  • Premiile Globul de Aur 2024 – Lista câştigătorilorGloburile de Aur 2024 - drama istorică "Oppenheimer" a câștigat patru premii, inclusiv cel mai bun film. În televiziune, "Succession" a câștigat cinci premii, inclusiv cel mai bun serial dramă. O altă victorie surpriză a fost cea a filmului "Poor Things", o comedie fantastică regizată de Todd Field..

© 2023 ScurtPeDoi.ro - Toate drepturile rezervate.